
Λοιπόν δράττομαι της ευκαιρίας λόγω μιας ερώτησης και παραθέτω το παρακάτω κείμενο:
ΜΕΘΟΔΟΣ LIAISON (λιεζόν)
Η λέξη λιεζόν σημαίνει ‘δέσιμο‘ στα Γαλλικά και αφορά όλους τους τρόπους δεσίματος ωστόσω έχει επικρατήσει ως ονομασία της παρακάτω μέθοδου:
Επειδή σε αυτόν τον τρόπο δεσίματος χρησιμοποιείται συνήθως κρόκος η ολόκληρο αυγό μαζι με άλλα υλικά (λεμόνι,κρεμα γάλακτος κλπ), πρέπει το μίγμα αυγού-υλικού να ζεσταθεί σταδιακά για να μην κόψει.
ΜΕΘΟΔΟΣ LIAISON (λιεζόν)
Η λέξη λιεζόν σημαίνει ‘δέσιμο‘ στα Γαλλικά και αφορά όλους τους τρόπους δεσίματος ωστόσω έχει επικρατήσει ως ονομασία της παρακάτω μέθοδου:
Επειδή σε αυτόν τον τρόπο δεσίματος χρησιμοποιείται συνήθως κρόκος η ολόκληρο αυγό μαζι με άλλα υλικά (λεμόνι,κρεμα γάλακτος κλπ), πρέπει το μίγμα αυγού-υλικού να ζεσταθεί σταδιακά για να μην κόψει.
Αναμιγνύουμε λοιπόν το αυγό με το επιθυμητό υλικό (μίγμα 1) σε ένα σκεύος και προσθέτουμε το ζεστό υγρό (σούπα η σάλτσα- μιγμα 2) σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το 1 να έρθει σε θερμοκρασία κοντινή με το 2 ,και μετά ρίχνουμε το 1 στην κατσαρόλα με το 2 και ζεσταίνουμε.
Επειδή όμως το αυγό αποτελείται από πρωτείνες οι οποίες πήζουν σε θερμοκρασίες ανω των 80 βαθμών κελσίου δεν πρέπει να βράζουμε τη σούπα η σάλτσα που έχει δεθεί με αυτόν τον τρόπο είτε αμέσως μετα το δέσιμο είτε στο ξαναζέσταμα της.
Επίσης εάν θέλουμε να δέσουμε περισσότερο το υγρό χωρίς να χρησιμόποιήσουμε περισσότερα αυγά, προσθέτουμε λίγο κορνφλάουερ στο μίγμα 1.
Αυτή η μέθοδος μπορέί να ακολουθηθεί είτε με μόνο τον κρόκο, είτε με ολόκληρο το αυγό, είτε χτυπώντας τον κρόκο με το λεμόνι , και το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.
Στην τελευταία περίπτωση πρώτα δένουμε το μίγμα 2 με τον κρόκο και το λεμόνι και μετά ενσωματώνουμε την μαρέγκα σιγά σιγά στο τέλος για ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Και φυσικά όλα τα σκέυη και τα υλικά θα τα βρείτε στο Crazy Chef's House...
περαιτέρω διευκρινήσεις εντός..
περαιτέρω διευκρινήσεις εντός..
15 σχόλια:
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ CRAZY CHEFS HOUSE?
ΜΠΑΑΑ;.....
ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...
ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ..ΧΙΧΙΧ
ΜΑΑΑΤΣ
Ετσι, για να καταλαβουν ολοι οτι το "chef" στο ψευδωνυμό σου δεν ειναι για πλάκα. Για το "crazy" δεν θα πω τίποτα.... ΧΙΧΙ
Γεια σου Λοθ. Πως παν τα κεφια σήμερα?
lee που να δεις που σχεδιαζω να ανοιξω και ενα μπλογκ για μαγειρους...εκει να δεις χαμος)))
τισ καλημερες μου και στον (η στην) λοθ ))
Την Λοθ. Και την ξερεις!
Οπως και την καρυατιδα... :)
ωραία τώρα είμαι ετοιμη να ανοιξω σπίτι!!!τα έκανα αυτά αλλα όχι με το απαραίτητο ταμπεραμέντο!τώρα όμως θα δείς!
NAI NAI NAI ME ΞΕΕΕΡΕΙΣ...ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΒ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΦΤΑΣΑ...ΧΙΧΙΧΙ
ΜΑΑΑΑΑΤΣ
lee: ΑΠΟ ΚΕΦΙΑ ...ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ...
ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ
:/
Πριγκηπέσσα στο επόμενο μαθημα θα κανουμε και τσιγεροσαρμάδες...
Λοθ έλα για τσίπουρα (και τσιπούρα), δίπλα είσαι))
lee μου δεν με ενημερωνεις ομως για το ποιος ειναι ποιος και με στενοχωρεις))
zzzzz
ΝΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ...ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΤΗ LEE TO MAIL ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ
ΜΑΑΑΑΑΑΤΣ
λοθ καλημερα...το κινητο μου ειναι το ιδιο απο το 97...οποτε μαλλον το σωστο εχεις))
και ποιος αφησε βρε ανοιχτο το παραθυρο και μπαινουν μυγες?
OK!!!ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ Ε?
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΜΕΓΑΛΕ ΣΕΦ!
Δημοσίευση σχολίου